уторак, 1. септембар 2009.

Punjena bašta

Idealan recept za vrele letnje dane - da ne kuvate svakog dana a pritom dobijete nekoliko različitih jela u jednom!

Šta je najbolje kod ovog jela: niko vam neće reci da "ne voli", jer je povrće izmešano, pa ko ne voli punjenu papriku uzeće punjenu tikvicu, ko ne voli tikvicu, uzeće sarmicu... Takođe - imate isti, a opet različit ručak za nekoliko dana, jer svakog dana jedete nesto drugo, a kuvali ste sve zajedno. Fil je kao za klasične sarme, tj. punjene paprike, po receptu kako već ko voli i sprema. Povrće - sta imate - na slici su punjeni krompir, tikvice, patlidžan (zato i kazem da je ovo idelano vreme za isprobavanje ovakvih recepata, svega ima), dodala sam i suve paprike i filovan vinov list.

Postupak krajnje jednostavan, a nakon punjenja naliti vodom i paradajz-sosom, sipati malo ulja, prekriti folijom ili ubaciti u zemljani sud, pa peći u rerni.

Pred kraj pečenja, ko voli, za puniji ukus, preliti umućemim jajima sa pavlakom, a lepo je služiti uz kiselo mleko ili pavlaku.

PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар