
Potrebno je:
- pakovanje taljatela (vrsta testenine sa slike)
- pavlaka (za kuvanje)
- pesto sos (moze da se kupi vec gotov, kombinacija bosiljka, pinjola i maslinovog ulja - a sa jednim avanom, malo muke i malo vise bosiljka, mozete i sami da ga napravite. Pored već savršene ‘Barille’ retko se upuštam u pravljenje pesta.)
- parmezan
- začini, maslinovo ulje

- beli luk
- pršuta

- rukola

Priprema:
Skuvati testeninu (po uputstvu, da bude ‘al dente’, tj. pazite da se ne prekuva), u međuvremenu na maslinovom ulju propržiti malo pršute, izvaditi je iz tiganja pa odmah u istom tiganju ispržiti malo iseckanog belog luka, naliti pavlakom, začiniti.
Kuvane taljatele ocediti, pomešati sa pestom, i servirati po ukusu a ovo je moj predlog:
Na tanjir staviti malo te testenine, pa sos od pavlake i belog luka, posuti proprženom pršutom pa staviti ostatak testenine. Rukolu začiniti (morska so+maslinovo ulje+balsamico sirće), kupolicu salate staviti na vrh svakog tanjira i posuti parmezanom (ili, jos bolje od već usitnjenog iz kesice, prekriti listicima parmezana). Preko dodati i malo proprženih pinjola ili seckanog indijskog oraha. Ovo na slikama je nesto skromnija varijanta, ni malo lošijeg ukusa.

PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар